Rovinj Music Festival RMF2011

Čitam u jučerašnjem Glasu (Glas Istre) članak o problemima vezanim uz RMF 2010 (Rovinj Music  Festival). Šteta je da se oko dobrog projekta stvaraju ovakve negativne priće.
Naravno posebno predbacujem novinama i novinaru koji za ovakve stvari troše  cijelu stranu dok izvještaji sa ovogodišnjeg RMF i događanja na njemu padaju u drugi plan.
Novinarstvo je postalo profesija bez poslovne profesionalne  etike i norme, na žalost.
No, o tome nekom drugom prilikom.

Sam RMF 2011 vrlo me ugodno iznenadio. Nadam se da nisam jedini.

Naime nakon vrlo teških početaka, 2009 nedostatka sluha u Gradu Rovinju ( Edita Sošić Blažević), iznenadne pomoći Ivana Jakovčića i IŽ (Istarske Županije) RMF  ima sve šanse da iz običnog(ne ružnog) pačeta postane labud.

Hvale i poštovanja vrijedan veliki broj sponzora promjena samog koncepta festivala kao i mjesta održavanja doveli su do toga da je RMF 2011 postao zanimljiva manifestacija koja se izvrsno uklopila u pred praznično raspoloženje grada Rovinja.
Popularni i vrlo dobri glazbenici poput Gorana Bare i Majki, Masima Savića, TBF-a i Hladnog Piva zasigurno su i će privući veliki broj publike iz cijele Istre.

Pri tom ne treba zaboraviti sve one mnogobrojne manje afirmirane bendove i grupe koji nastupom na RMF-u daju ovom festivalu posebnu draž i drže se osnovne ideje na kojoj je festival osmišljen.
Vrlo je važno što RMF pokazuje mnogim mladima jedan od mogućih naćina kako i čime da upotpune svoje slobodno vrijeme. Sigurno je svaka mlada osoba koja se bavi muzikom bez obzira kojim stilom i vidom muzike, osobno zadovoljnija i društveno korisnija od mnogih mladih koji besciljno lutaju ulicama od kafića do kafića sjede po parkovima i konzumiraju cigarete alkohol i opijate i u polu svjesnom stanju izazivaju nered.

Upravo zbog toga smatram da RMF osim svog kulturno umjetničkog sadržaja i kvaliteta sadrži i društveni, a posječenost samog festivala pokazuje da su mladi ljudi željni sličnih sadržaja kroz koje bi mnogi od njih pronašli sebe i način kako da obogate i upotpune svoj mladenački život.
Na nama je da napravimo sve da im to omogućimo, na karaju to je i naša obaveza.

O tome da li i kako tu obavezu ispunjavamo nekom drugom prilikom.

I na kraju BRAVO za RMF 2011, bravo Zorane, bravo Leo, Kristijane i svi oni koji su ovaj RMF podigli na ovaj nivo i želim vam da RMF uđe u kalendare događanja grada Rovinja zauvijek.

2 Responses to Rovinj Music Festival RMF2011

 1. Anonimno says:

  Ove godine je RMF na visokoj razini!
  Odličan zvuk i rasvjeta, svjetski!
  Lijep, velik šator, odlični gosti!
  Napokon su sve generacije izašle i našle se u svom gradu. Skoro kao u stara vremena.
  Grad je živnuo.

 2. Pingback: Pet godina postojanja profila Za Bolji Rovinj | Za Bolji Rovinj

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: