ROVINJ U SLICI SEZONA 2012 ( da li je sve tako lijepo kako izgleda)

Kao prvo da vam kažem iznenadili ste me i to ugodno.

Namjera mi je bila odmoriti sebe, ali i vas od mene :). Međutim ništa od toga, jednostavno mi ne dozvoljavate i priznajem da mi je to drago i ne pada mi teško.

Javljate se porukama na faceu, meilovima i komentirate i predlažete puno toga.

Neki su od vas i napisali nešto i to mi poslali dok većina samo daje natuknice komentare i prijedloge.

Zahvaljujem se S.O. R.Z. R.M.(facebok name), D.O. M.D. D.D. D.C. I.K. L.G. Na komentarima i prijedlozima. Inicijale stavljam siguran da će se prepoznati oni koju su mi se na bilo koji način obratili.

Krenimo redom.

DELFIN I OKO NJEGA

Pisali smo i slikali dosta o tome međutim priča nije gotova. Eto nekoliko fotografija će pojasniti o ćemu se tu radi.
Ovo je Maistra poduzela nakon objave teksta na ovom blogu.

Nova signalizacija zabrane i duža rampa neće riješiti problem.

Probajte si zamisliti koje probleme su ovi biciklisti stvorili komunalnim redarima i parking policajcima. Kako im staviti lisice?…..

Ovaj snalažljivi turista je prošao bez kazne jer je policija kažnjavala bicikliste za to vrijeme………

 

ŠKVER

Izgleda da stari koncesionar nije poštivao koncesijski ugovor i Grad je odlučio da će novi koncesionar biti koliko sam čuo lučka uprava Rovinj.

U međuvremenu škver je ispražnjen i do jeseni neće biti u funkciji. Mislim da su komunalci i grad trebali ograditi prostor škvera zelenom mrežom ili bar dozvoliti Maistri ili kome god da na ogradu postave reklame koje bi trebale biti jednoobrazne kako bi se prostor škvera sakrio. Siguran sam da bi za reklame bilo puno zainteresiranih.

 


Mislim da za malo novaca ovo može izgledati puno urednije.

 

 

Neki su već počeli postavljati reklame.

 

Sa druge strane privatnici moraju svoja skladišta i gradilišta ograditi jer su ih na to upozorili komunalni redari………

GRAĐENJE TIJEKOM TURISTIČKE SEZONE

Dok privatni investitori zaustavljaju gradnju, istina neki nakon upozorenja komunalne redarske službe, grad dalje nesmetano gradi u blizini škole Dobrila.

Uredno zatvoreno gradilište, nakon upozorenja od strane komunalnih redra.

Još jedno atvoreno gradilište voljom invenstitora zbog sezone.
Reći će neki pa tamo nema apartmana ali nije samo u tome stvar jer na gradilište i sa njega treba dovesti i strojeve i materijal a kakve su gužve po cestama znamo svi dobro.

Kod škole Dobrila se uredno radi.

 

AMFORA

Javio mi se R.M. Komentarom i pitanjem što se to ponovo događa kod amfore?

Evo njegovog teksta:

Moreš malo napisato o temu kako su ispred Amfore opet počeli stavljati neke štandove i stoliće pune nekog nakita, bižuterije.
Ča će opet tamo niknuti nekadašnje “bankarele”.Prije par lit su ih maknuli na tržnicu, maknuli su one brodove sa suvenirima,a sada dozvoljavaju da se stavljaju te škovace?!
pa ča ni blje viditi onaj brod sa školjkama i suvenirima od nekakvih improviziranih štandova sa jeftinom kineskom bižuterijom?
Plaćaju uopće korištenje javne površine?
I Aldo Pokrajac je jučer napisa dobar članak o uzurpiranju javne površine kod stare hladnjače.ono je škifo i sramota za jedan grad koji želi biti grad elitnog turizma
ala živili! 

Slike nemam ali mislim da se zna o čemu je riječ.

ALDO POKRAJAC i glas istre.

Aldovo ime pišem velikim slovima jer on zaslužuje i puno više od tega.

Njegovi članci u kojima opisuje situaciju oko Lanterne i turiste koji spiju u njoj, te nepresušna tema stare hladnjaće i svih problema oko nje ponavljaju se već godinama. Želim odma reći da hladnjaća nije od grada i da na njoj grad nema ovlasti ali zato grad sigurno može postaviti pitanje sigurnosti same zgrade hladnjače (pogledajte malo na vijenac na krovu kada budete prolazili tamo) a isto tako propisima može odrediti što se na kojem dijelu grada može prodavati odnosno odrediti im namjenu i na taj način uvesti reda.
Sramotono je da na ulazu u grad na koji ulazi 80 posto turista imamo onakvu dobrodošlicu.

U svakom slučaju BRAVO ALDO i samo naprijed.

Pozivam ALDA ovom prilikom da slobodno meni šalje članke koje mu u glasu nisu htjeli objaviti ja ču ih sa zadovoljstvom objaviti.

POLICIJA NAŠA SVAGDAŠNJA.

Nevjerojatno je koje ste mi komentare i priče poslali a tiču se policije i njihovog postupanja.

Neke sam provijerio i nisu baš 100% onako kako ste mi napisali ali u svakom slučaju nevejrojatne su.

Pa krenimo redom.

S.O. Poslao mi je sljedeće tekstove:

šta misle građani ovog Rovinja o teroriziranju biciklista ovog Rovinja, od strane vanjskih policajaca koji su došli u ovaj naš lijepi turistički grad?

Na autobusnoj stoji policajac sa motorom i zaustavlja bicikliste i naplačuje kaznu od 500kn, isto tako znam da je zaustavio curu invalida iz Rovinja, neznam joj ime, sa trokolicom i pisao joj je kaznu, pa eto…

Provjerom sam ustanovio da su na autobusnoj pisane kazne biciklistima koji su došli zabranjenim smjerom dakle vozili se biciklom od gornjeg ulaza u tvornicu prema lokvi. Sigurno je da je to prekršaj međutim da li je to takva vrsta prekršaja koju treba kažnjavati tako drastično to je pitanje.

Također sam provjerio i istina je da je kažnjena i mlada ženska osoba invalid koja se vozi na triciklu.

Kada su građani to vidjeli i komentirali, policajac se ponašao prijeteći i arogantno. Svaki je komentar suvišan.

R.Z. Kaže da je policija na izlazu iz Valalte uzela dokumente trima osobama i kaznila ih za autostopiranje. Osobe su rekle da rade u Valalti i da čekaju da ih pokupe njihove klege koje idu kući automobilima međutim policajac to nije htio uvažiti.

 

Slažem se da treba uvesti reda u prometu, međutim izgleda da je policiji lakše kažnjavati domaće ljude koji su zbog posla i obaveza ponekad prisiljeni raditi nešto što inače ne rade nego kažnjavati veće i ozbiljnije prekršaje u prometu kojih je u gradu nebrojeno.

Izgleda da su sve pritužbe na nekolicinu policajaca koji su došli kao pojačanje u Rovinj tokom sezone. Baš me zanima koliko policijskih djelatnika govori strane jezike i koje?????

S druge strane porast provala i krađa je izuzetno velik.
Činjenica je da su došli furešti krasti poli nas, jer kako drugačije objasniti da su pokušali pokrasti policajca na kokaleti. On ih je spazio pa su pošli ča z vragom nadam se. Na žalost Lero ni bio te sreće i počistili su ga do kosti.
O barkama kampovima marini da ne pričam. Ili možda ipak da kažem i u Marini su pored svih kamera, čuvara i rampi provalili u kontejner čovika koji dela makine ukrali mu kombi i odpeljali se z njim. Ko u filmu………

Za to vrijeme policija piše kazne biciklistima i “autostoperima”. Naravno policija ne može sve sama i zato pripazite na susedovu hižu dok je on na moru ili na delu…….

I još nešto ako su vam zadnjih godina nestajale vaze i cvijeće na potezu od Rovinja do Bala, a posebno na Kokaleti, vjerojatno su završile u Balama poli M.C. Hojte ih iskati.

U GRADU NIŠTA NOVO

Inače situacija u gradu ni baš najbolja ali o temu ćemo poslije sezone.

Samo onako usput, sve su dječje kolonije poskupile.

Ja pitam kada je sat na donjoj slici zadnji puta radio, koliko je puta popravljan od kada je postavljen i koliko je uopće radio? Zanimljivo bi bilo znati i koliko je plaćen.

 

DVORANA I ŠKOLA.

Za sada ništa novo osim što projekat iz dana u dan postaje sve skuplji i sve je očitije da je način realizacije ovog projekta beskrajno preskup i beskrajno promašen.

Da je prostor aneksa odnosno učionica iznad dvorane korišten za potrebe osnovne talijanske škole koja se obnavlja, a da prethodno nije dobio uporabnu dozvolu to već znamo.

Da se kvare i trgaju novo postavljeni sustavi na dvorani poput roleta a još nisu niti počeli delat to možete vidjeti na slici dolje.
TURISTIČKI VLAKIĆ ROVINJA

Tko je rekao da Rovinj nema turistički vlakić?
Ima ima samo ga je teško pronaći, ima samo jednu stanicu i ne vozi.
Ako ne znate gdje je eto vam slika pa pogađajte.

ZA KRAJ

I na kraju ipak je sezona, ljeto, turizam i romantika pa tako ovaj tekst završavam jednom jednostavnom fotografijom.

Sve vas pozdravljam i ne zamjerite ako san kega pozabi.

Javljajte se i dalje a ja gren peškati.

Za Bolji Rovinj.

44 Responses to ROVINJ U SLICI SEZONA 2012 ( da li je sve tako lijepo kako izgleda)

 1. anonimno says:

  Rovinj grad apsolutno posvećen turizmu?? Dečec dragi, da li je to baš tako, vidjet ćemo kad se podvuće crta nakon turističke sezone. Kako mi je turizam osnovno i jedino zanimanje, već sad mogu reči da nam se turizam srozao i da je pao na jako niske grane, samo zato jer se za turizam u posljednjih tridesetak godina nije napravilo NIŠTA, kako na državnoj razini, tako ni u našem gradu! Imamo master plan turizma, za koji smo svi mi izdvojili ogromna sredstva a koji ničemu ne služi, nego skuplja prašinu po ladicama naših birokrata, koje gle čuda mi plaćamo. 😦 Težili smo destinaciji s 4 zvjezdice, htjeli smo hotele više klase i goste bolje platišne moći, a dobili smo šta??? Maistra je sagradila dva hotela s pet zvjezdica, od kojih samo jedan ima kategorizaciju s sjajnih pet zvjezdica, dok je drugi još nedefiniran. Zašto? Objekat ima sitnih nedostataka, što i ne bi trebao biti neki problem, ali jedan od većih nedostataka je nepovoljni susjed, kojeg Maistra pokušava zataškat, no to im baš i ne ide. Kako svi znamo, Monvi je susjed hotela više klase, za kojeg se našlo mjesta i u policijskom izvješću za proteklu godinu, kad je okatakteriziran kao crna točka što se tiče stanja sigurnosti u gradu, no naši se gradski oci na to ne osvrću, jer oni primjere delinkventnog i devijantnog ponašanja mladeži ne vidi, oni mirno spavaju u svojim brlozima. Kad bi samo ranim juutrom prošetali stazama Zlatnog rta, imali bi prilike vidjeti ono što vide naši cijenjeni gosti, a to su hrpe smeća koje za sobom ostave noćne ptice, omamljeni spavaći u očajnom stanju, pored kojih normalnom čovijeku nije svejedno proći, a o štetama na vozilima i imovinom pored kojih prođu u povratku doma, bolje ni ne spominjat. Puka je sreća što nam Zlatni rt do danas nije poharao požar. Gradske se vlasti konačno moraju odlučit da li žele zonu Monte molini s 4 zvjezdice, ili i dalje zonu zabave i noćnog života.Uzalud nam je ulagat u poboljšanje turističke ponude, ulagati u podizanje kvalitete smještajnih objekata ako našem gostu nemožemo pružit miran san, a koji se odlučio na našu destinaciju s predznakom Rovinj grad romantike.
  Imamo biser a neznamo šta s njim i kako ga valorizirat… jako tužno.
  Židovi su nakon rata dobili spaljenu zemlju i od nje napravili Raj, a nama je Bog dao raj na zemlji od kojeg smo napravili pakao!!!!
  Toliko od mene u ovim noćnim satima, jer ja po danu živim u biseru, a noću sam u Bronxu!

 2. komentar says:

  Dosta loših komentara o Rovinju,a ja i moja porodica prvi put dolazimo u Rovinj u avgustu 12 dana.Nadam se da će nam biti dobro.

 3. Anonimno says:

  Ne mogu a ne pitati se, gdje naši “oci” vode ovaj grad i do kada će prevladavati samo osobni interesi a ne opći!? Zaista smo dobili raj kako je napisano gore, a napravili smo pakao.
  Ovo na što sada liči Rovinj je prava sramota. Hladnjača je sramota već dugi niz godina, a s te strane sramota je i zapuštena „Obrada“. Da stvar ne bude jednostrana, na drugoj strani, onoj iz smjera Pule, počeli su graditi hale usred vinograda kojima je mjesto u industrijskoj zoni, a ne na ulazima u turistička mjesta, pogotovo ne destinacije s 5 zvjezdica. Hmhm… a možda to naši „oci“ i njihovi arhitekti vide kao turističku atrakciju!?
  O Careri ne treba ni pričati… sramota me svaki put kad kroz nju prođem, i iako će oni reći kako ništa ne mogu napraviti jer su prostori privatni, ja vjerujem da postoji rješenje, samo vjerojatno nije od njihovog osobnog interesa. A pitam se da li su privatni prostori i u Omladinskoj ulici gdje je u prostorijama rukometnog igrališta otvorena vinoteka!? Ali treba biti predsjednik kluba i voditi vinoteku, a za rukometaše koga je briga.
  Gimnazija???? Uuuh… unakazili su onu prekrasnu zgradu i šumicu, potrošili silne novce… NAŠE NOVCE, a već se iz priloženog vidi rezultat. Naravno, nitko nije odgovoran, a takvi se arhitekti i dalje podupiru na daljnji rad.
  Osim toga zar nitko ne vidi da je u ovom gradu došlo do zasićenja i da grad treba stopirati daljnju gradnju smještaja. Treba se orijentirati na gradnju raznih atrakcija kojima će se zadovoljiti sve zahtjevnija turistička potražnja. Masovni turizam je odavno postao OUT, ali to našem gradu očigledno ne smeta, već misle da je najvažniji broj gostiju… a jesu li oni zadovoljni ili ne, to je manje bitno.
  Onda Lone… prekrasan hotel s parkingom kao na buvljaku. Ma zar baš uvijek treba nešto zeznuti!? Ali to je slika naše rovinjske stvarnosti…
  I za kraj samo dodatak… zar se u gradu ne bi mogli kažnjavati auti i motori koji stvaraju nesnosnu buku (svjesno), umjesto biciklista?

  • Anonimno says:

   Potpis na gornji post!
   Slika rovinjske stvarnosti je i MONVI pod prozorom hotela s 4 i 5 zvjezdica, gdje je svake noći kaos, gdje cijelo jedno naselje ispašta zbog dobiti pojedinca i ludih glava koji sede u gradsko upravi koja taj horor amenuje. Neznaju da li bi piškili ili bi kakili, da li žele zonu Monte molini zonu elitnog turizma, ili žele zonu nalik Bronxu!

 4. Anonimno says:

  Rovinj je čudna i mješovita sredina raznovrsnih interesa, ali ljudi sve više nezadovoljni situacijom još uvijek to samo međusobno komentiraju. Rezultat nezadovoljstva je i skroman izlazak na glasanje, iako se ovi u IDS-u smatraju voljenim od svoga naroda… a zapravo su samo «monopolisti» jer nema drugih.
  Gadi mi se sva ova dvoličnost, ulizivanja, nepotizam… nevjerojatno zapravo što sve čovjek može činiti i kako se nisko spuštati zbog nekog osobnog interesa… a tako je lijepo kad ponosno možeš prošetati ovim gradom i znati da sve što si učinio je tvojim trudom i zalaganjem, a ne nečijim lobiranjem. I to je ono što mene čini sretnom osobom.
  Iskreno vjerujem da će Rovinjci već jedanput progledati i dignuti svoj glas za «bolji Rovinj», i da će zanemariti svoje osobne interese zbog svoje djece i unuka, i boriti se da se Rovinj ne uništi do kraja.

 5. Anonimno says:

  Meni isto nije jasno kako nitko ne kažnjava motore koji su doradili auspuhe i stvaraju ogromnu buku… a tako bi lijepo mogao od njih zaraditi proračun. Jer ako želiš maltretirati druge svojom bukom, onda lijepo odriješi kesu.
  A što se tiče vinoteke na rukometnom… pa zna se da je Boro kum gradonačelnika.

  • Anonimno says:

   Za buku od motora ni meni nije jasno kako se ne kažnjava. Pa trebali bi postojati nekakvi decibeli do koje razine taj zvuk može ići. Možda bi trebali svi zajedno doraditi auspuhe i napraviti opću galamu… možda bi se onda netko pokrenuo.

  • rovinjež says:

   a bogami boro si je na svom kumstvu dosta zaradio i dijeli šolde sa kumom već si je zea i dva prostora na rivi ki zna di mu je kraj uz tagvog sposobnog kuma

 6. HVALA NA KVALITETNIM KOMENTARIMA.
  Računam na Vas.

 7. Anonimno says:

  Htio bi reći nešto i o “kući o batani”. Svaka čast, hvalevrijedan projekt…ali ukoliko je to neprofitna udruga, kako mogu na velikom molu imati štand na kojem prodaju hranu i piće? Ili pak dijele besplatno pošto su NEPROFITNA udruga? Sumnjam. Plaćaju li naknadu za korištenje javnog prostora pošto već ostvaruju prihode? Uz to, predsjednik udruge (Bosazzi čini mi se) svira u barem 3-4 “benda” koji nas siluju na malom molom već godinama. OK je čuti izvornu glazbu, ali ovo je pretjerano. Već godinama isti satavi i iste pjesme nekoliko puta na tjedan. Da sam Dado, vlasnik Riviere, tražio bi odštetu jer mu oni sigurno tjeraju goste. I siguran sam da te “bendove” bira i plaća Grad, a predsjednik udruge ubire novac na sve strane. Ima li u svemu tome sukoba interesa? Prosijenite sami.
  A za onu vinoteku u prostorijama RK Rovinj, tj. Valbrune sport ne treba trošiti riječi. Vinoteka u prostorijama sprotskog društva? Paradoks. Zna se tko je vlasnik vinoteke, zna se tko je gradonačelnik, zna se tko je direktor Valbrune sport…pa ne treba čuditi. Kako bi rekao Ante s reklame: mafija sused, mafija!

 8. Anonimno says:

  vinoteka je baš paradoks…

  a zna se da mu je žena u srodstvu sa Vlahovićem(Borina žena je u srodstvu sa Vlahovićkom – mame su im sestre, ili možda i bliža rodbina) pa se vidi kuda voda teče

 9. Anonimno says:

  Ma kako ih nije sramota.. a valjda bi se mi “mali” ljudi trebali klanjati ovoj gradskoj bagri, koji samo gledaju gdje će nam šta pokrasti i opustošiti totalno ovaj grad. Unakazili su zgradu gimnazije i potrošili silne novce, a nema odgovornih. Eeej… nema odgovornih!!!!???? Pa to je nemoguće u odgovornom društvu.
  Dajte više prestanite s politikom nepotizma, zasučite rukave i pogledajte oko sebe, jer u gradu ima puno sposobnih, ali očito nepodobnih ljudi. Učinite ovaj grad onim što vrijedi da bude… ponos Hrvatske, a zaslužuje i više od toga. Maknite se iz onih vašom guzicom užarenih stolica i dozvolite da u nju sjednu mladi ljudi puni entuzijazma i vizija… ljudi koji znaju kako održivo razvijati Rovinj… kako dobro planirati i ne razbacivati naš novac.

 10. Anonimno says:

  Ajmo malo o destinaciji s pet zvjezdica :))) protekla su dva tjedna hoteli Lone i Eden zjapili prazni, samo je Eden imao od 100-150 soba dnevno praznih, za Lone nisam sigurna, ali bila je pustoš.Da bi se sakrila ta sramota i nesposobnost menađmenta, netko je na on-line booking za noćenje s doručkom postavio cijenu umanjenu za 50 % od redovne, tako da je Eden bio jeftiniji od Vilas Rubina, Adriatica i hotela Park. U tih nekoliko dana stiglo je toliko rezervacija da su goste s rezervacijom preusmjerili u Lone i popunili do posljednje sobe biser s 5 zvjezdica(?) po cijeni od samo 130 Eura za dvokrevetnu sobu s doručkom, svi ostali u gradu slikajte se, za Vas gostiju nema… Eto kako veliki papaju male i kako je još uvijek broj noćenja bitniji od prihoda….ma koliko šutjeli o tome

  • Anonimno says:

   NIje istina da su gosti s rezervacijama za Eden preusmjereni u Lone, pogotovo ne po takvoj cijeni. A s obzirom na cijene rovinjskih hotela (najskuplji u Hrvatskoj), svi privatnici imaju itekako prostora za popuniti svoj smještaj. I to po višim cijenama od ostatka Istre i Hrvatske. I zato baš zahvaljujući Maistrinim objektima, i privatnici profitiraju nabijajući svoje cijene.

   • Anonimno says:

    He,he, pogledaj malo ponudu na današnji dan 🙂 cijena u Edenu spuštena s 232 na 186 Eura, slobodnih soba kao u priči. Jeftinije noćenje u Vilasu nego u Edenu, onooo, daj šta daš i u kolovozu. A da su mi u Lone bili prijatelji koji su rezervirali Eden, jesu, čak sam iskoristila malo situaciju i škicnula interijer hotela!

  • Anonimno says:

   Da, i? Šta je 186 € “daj šta daš” cijena??? Pogledaj ostale hotele s 4 zvjezdice u Istri (recimo Valamarove) gdje je uključen polupansion. Sve su redom jeftiniji od Edena koji nudi samo noćenje s doručkom. Zato nemoj pričati o “smiješnoj” cijeni. To je tržišna cijena, čak i skuplja od konkurencije.
   Normalno da je Villas Rubin jeftiniji od Edena, ali svejedno u Villas Rubinu nema mjesta do druge polovice 8. mjeseca.
   Kada su ti prijatelji boravili u Lone umjesto Edena? Siguran sam da nisu ovih dana, i sigurno ne po toj cijeni!
   U Lone možeš skicnuti interijer i bez da ti netko spava tamo.

   • Anonimno says:

    lone i management maistre su postali tragikomedija i primjer kako nekompetentnost upravlja privatnim kapitalom

   • Anonimno says:

    ljudi koji rade u maistri u bookingu govore da razni bookeri koji kupuje preko 50 soba dobivaju u edenu po 50€ sobu a u lone do 100€ ali nema veze kad je kunjada od vlahovićke direktorica bookinga

   • Anonimno says:

    Ma pričaš gluposti. Kunjada od Vlahovićke direktorica bookinga? Nemaš pojma o čemu pričaš. A i ovo u vezi soba i cijene su još veće gluposti.

   • rovinjež says:

    ti pričaš gluposti očito je da si tu da trollaš

   • Anonimno says:

    hehe,napiši tko je kunjada od Vlahovićke i na kojoj poziciji radi! Pa ćemo vidjeti tko priča gluposti. Ona nema veze s bookingom, a i ove cijene koje navode za Lone i Eden su smiješne. Ako je soba 50 € na noć, ja ću boraviti tamo…a takve cijene nema ni najjeftinija agencija.

   • Anonimno says:

    neuk si i nemam sa tobom o čemu pričat nisi upoznat sa njihovim sustavom bookinga pitaj krmka N.V. koji ga je uveo….očito je da ne znaš ništa

   • Anonimno says:

    Upravo suprotno,znam puno više nego šta misliš i puno više nego šta ti znaš. Vjerojatno znam na koga misliš pod “kunjada od Vlahovićke”. Kao prvo nisu kunjade, a kao drugo radno mjesto direktorice bookinga u Maistri ne postoji!
    A inače, da si imalo upoznat s načinom poslovanja bilo hotela bilo agencija,znao bi da je normalno da na određeni broj prodanih soba (npr. neka grupa) agencija ima pravo na gratis sobu (koja se daje umjesto popusta).

   • Anonimno says:

    da je jedna soba gratis bilo bi lako ma to su na desetke soba gratis

 11. Anonimno says:

  danas sam se nasmijala s jednim starosjediocem iz Rovinja kad je rekao da je Rovinj lijep samo na slici, a kad se dođe tuga i jad. Zanimljivo mi je bilo kad je komentirao novu stanicu za tehnički i rekao kako fali samo još jedan veliki dimnjak da upotpuni sliku ulaza u grad, a kako je šteta što nismo trgovcima u Careri dali punu slobodu pa da se lijepo rašire i naprave pravu turističku pijacu.
  A cijene za Lone i Eden od 130 eura još su super, ali kad zimi daju te vrhunske hotele talijanskim penzionerima za nekih 40-tak eura puni pansion, je zaista sramota. Ali neka nama vrhunskih menadžera i njihovih menadžerskih plaća ( zasluženih, zar ne!?)

 12. Anonimno says:

  ok. nije sve u ovom gradu savršeno, ali nije ni tako loše. Meni se sviđaju recimo kružni tokovi umjesto semafora i drago mi je što se Grad Rovinj odlučio na to rješenje. Dobro možda nemaju baš svi pravu funkciju, recimo ne vidim smisao (barem za sada) onog na Monfiorenzu, a nije niti lijepo uređen, ali je zato onaj kod restorana Perle zaista prekrasan. Vjerojatno je Barbara malo umorna (ipak ima troje djece) pa joj je ponestalo mašte i kreativnosti, ali njeni projekti od ranije su zaista za pohvalu.
  Nadajmo se da će se vratitu u formu za nove projekte, ali i za dotjerivanje ovih koji nisu bili baš za pohvalu.

  • Anonimno says:

   Mene zanima koliku Barbara ima proviziju od dobavljača ukrasnog cvijeća, kada bi i slijepac vidio da se svako malo sade nove sadnice. Posadiš novo, za mjesec dana čupaš van, pa sadiš ponovo. I tako stalno. Meni doma rože duraju duže, a nije da ih tendim baš. 🙂
   A šta se tiče kružnih tokova, to stoji. Oni su super rješenje za gužve. Još kad bi riješili raskršće kod vatrogsci prema elektri, pa ono ispod pizzerie Orlando i kod mesnice Milan. Ta raskršća u Istarskoj ulici su stvarno problem.

 13. Anonimno says:

  mislim da bi na blogu osim kritika trebalo pisati i o pozitivnim stvarima,pritom mislim na vlasnika bloga,ovako se stiče dojam da je Rovinj u totalnom rasulu
  ako ovo čita netko od budućih gostiju,kao što je gore jadan komentator komentirao,za dobar blog treba barem svaki drugi dan nešto napisati pa makar i pozitivno kako bi posjećenost bila veća i kako bi se eventualno razvila konstruktivna rasprava za bolji Rovinj.
  P.S. crna slova se sada još lošije vide nego prije,ova boja pozadine je depresivna,naj čitkije je “Crno Na Bijelo” što bi narod rekao,čisto i uredno.
  pozz

  • Anonimno says:

   u potpunosti se slažem s ovim, ali mislim da je rovinjcima jednostavno već “puna kapa” svega, gledati kako neki imaju i mogu sve, a drugi ništa, kako ti neki rade što ih je volja bez obaziranja na druge i njihova mišljenja… a ako tome dodamo i krizu koja vlada u svijetu, teško je i biti optimističan.
   Osobno smatram da u ovom gradu ima previše korumpiranih ljudi i da bi zaista bilo lijepo kad bi se stvari izmijenile…

  • Anonimno says:

   ja bi volio nešto pozitivno o rovinju reći ali ne znam

 14. Anonimno says:

  – gradonačelnik nepismeni nekompetentni seljak
  – policija krcata krkana i neukih nepristojnih troglodita
  – korupcija i mito preko općinara gutaju grad
  – zna se ko može i tko ne može odnosno zna se kome treba platiti da uđeš na listu privilegiranih onih koji mogu otvarati butige npr. vidim gore na rukometnom ili graditi po ljeti bez da te redari smiju zabraniti rad
  – droga i kriminal u porastu
  – carera ciganska čerga
  – nova dvorana arhitektonski promašaj i preskupa gradnja(zašto)
  – monvi glavno okupljalište dilera i kriminalaca
  – maistra promašaj tdra
  – stara zgrada tdra ko zgrada duhova
  – autobusna ko štala
  – nema otvaranja novih radnih mjesta ni proizvodnje
  – pogodovanje samo firmama koje sponzoriraju ids
  – punta odlagalište smeća
  – komunalni redari opančari
  – riva se pretvorila u jednu veliku sljastičarnu
  – tezgari oko amfore
  – potplaćivanje općinara da bi se provodila samovolja pripadnika manjine(znamo o kom se radi-carera i riva)
  ……ček ček ima pozitivnog…..

  – broj noćenja se gledano statistički povećao
  – no potrošnja se smanjila
  – TZ rovinj isti k…c ko prije
  – Maistra…ah samo kad popričate sa njihovim managerima jasno vam je da isti nebi mogli ni svoje kućanstvo vodit a ni u adrisu nisu bolji…

  ima tko još šta dodat???

 15. Anonimno says:

  pozitivno je da ima ljudi koji primjećuju nepravilnosti i “marifetluke” u radu gradske uprave,negativan je pesimizam.
  svi manje_više uviđamo probleme ali koja je alternativa?

 16. Anonimno says:

  ljudi teško prihvačaju kritiku i rijetko poduzimaju nešto kako bi ispravili ukazane im greške.
  estetski i funkcionalno ovaj blog bih ocijenio jedva dvojkom,daj se malo educiraj i usavrši pa kritiziraj do mile volje.
  “prvo očisti pred svojim pragom …”

  • Zahvaljujem na komentaru.
   “ljudi teško prihvačaju kritiku i rijetko poduzimaju nešto kako bi ispravili ukazane im greške.”
   upravo je to jedan od razloga nastanka ovog bloga a najvažniji je potaknuti ljude na promišljanje.
   “estetski i funkcionalno ovaj blog bih ocijenio jedva dvojkom,daj se malo educiraj i usavrši pa kritiziraj do mile volje.”
   Ne bavimo se previše estetskim dijelom bloga jer nije prioritetan, što znaći funkcionalan da li to pokazuje broj posjeta???? Znaći li to da samo educirani i savršeni ljudi smiju upućivati na nepravilnosti i probleme društva i okoline u kojoj žive.
   Razmisli malo o svojim kriterijima i ukoliko imaš to u sebi pridruži se inicijativi Za Bolji Rovinj daj onstruktivne prijedloge i pruži pomoć..
   Ili si se možda prepoznao u nekom od postova ili slika na blogu pa je napad najbolja obrana.

 17. Anonimno says:

  dragi moj egotriperu,nisam se prepoznao ni u jednom od komentara osim toga osobno sam autor 7 gornjih komantara,posjeti ne kazuje ništo o funkcionalnosti bloga već aktivno učešće posijetitelja u komentarima,estetski izgled bloga nije prioritetanveliš ti,a upravo tako mišljenje imaju i ovi iz “Grada” tj. hebeš estetiku,zašto bi nekome smetala ciganerija u Careri ako je nekome prioritet da zgrne lovu ?(pri tome ne mislim da češ ti zgrnuti lovu već navodim kao primjer načinu razmšljanja)
  Kada sam spomenuo educiranje mislio sam na educiranje u kretivnom pisanju i uređivanju bloga,ovako me blog podsjeća na slike 4. i 5. tj. ogradu brodogradilišta,upozorio sam te na boju pozadine poradi lakšeg čitanja,tekst ispisan crnim slovima ispisan je sitnim fontom slova i još na tamnoj pozadini je nečitak,kužiš?Sljedeće što te čini istog umišljenim vlastodržcima je tvoja bahatost, odgovor u kojem odmah predpostavljaš kako sam se prepoznao u postovima govori u prilog tezi da “ako nisam s tobom onda sam protiiv tebe tj. s “njima”.Ne zanosi se brojem posjeta jer samo ja sam u 3 dana posjetio stranicu 20-tak puta,želiš li nešto postići s blogom potrebno je uključiti što više ljudi u raspravu mada i ovo malo što te upoznah oduzima mi nadu.
  Pozdrav i sretno.
  P.S. i napravi nešto s fotkama,ogromne su i zaboli čovjeka prst dok skrola na niže,osim ako ti ne služe za reklamu neke foto-radnje 🙂 bye bye

  • Anonimno says:

   jako dobar post, pogotovo u dijelu u kojem se govori o bahatosti… jer bahatost je najveći problem Rovinja i općenito komunikacije. Razgovarajmo, predlažimo, komentirajmo, pokušajmo obraniti svoj stav i mišljenje, ali nemojmo biti bahati, jer bahatost nije konstruktivna.
   Činjenica je da se iz ovih postova nazire veliko nezadovoljstvo građana situacijom u Rovinju i da se na žalost tu teško može nešto promijeniti. Ljudi imaju prevelik strah bilo što učiniti da ne bi stali na pik vladajućima, a to je zaista tužno. Još tužnije je promatrati kako par bahatih pojedinaca (nepoštenih) caruju ovim gradom, a kako im se veliki dio njihovih klaunova ulizuje i ispunjava im želje s ciljem ostvarivanja minimalne koristi.
   Situacija će se promijeniti tek kad vladajuća struktura bude imala potrebu obratiti se svojim građanima u trenutku loših i dobrih investicija i nagraditi i kazniti osobe koje su tome doprinjele…jer meni je zaista nepojmljivo što nitko od vladajućih ne odgovara za loše investiranje u kojima je potrošen ogroman novac građana (npr.dvorana gimnazija). Ogroman novac otišao u vjetar, talijanska gimnazija poluprazna… a “kamikaza” se već raspada a da nije niti profunkcioniorala.
   Gospodine gradonačelniče… zar smo mi građani ovoga grada potpuno nevažni i nebitni i da Vi li imate pravo naš novac trošiti nemarno i bahato… i k tome nas još zamarati nekonstruktivnim govorima putem radio emisija u kojima mi građani više nemamo pravo glasa.

  • Ne želim nastaviti ovu raspravu jer postaje privatnog karaktera,a kako sam rekao sadržaj ovog bloga i njegova namjena su mi prioritet nad mnogim stvarima pa tako i nad samom njegovom dizajnu a naročito osobnim prepucavanjima koja nemaju za korist napredak ovog bloga i ideje koju promiče.
   Također ovom prilikom zahvaljujem svima na komentarima, konstruktivnim prijedlozima materijalima i slikama koje ste poslali, a naročito zahvaljujem ekipi koja više manje aktivno pomaže uređenju ovog bloga.
   Dakle nastavljamo a dokle ćemo stići zavisi od nas samih.

  • rovinjež says:

   kad razni pročelnici sudjeluju u svojim izjavama na radio rovinju isto tako treba pustiti slušatelje da ih zovu i pitaju pitanja!!!!

 18. Anonimno says:

  zahvaljujem samom sebi jer sam doprinijeo da mogu pročitati bez naprezanje pročitati napisano,hvala i tebi na razumijevanju …pozz 🙂

 19. Pingback: Kome su smetala drveća u škveru??? « Za Bolji Rovinj

 20. Pingback: Novi uspjeh bloga Za Bolji Rovinj. Prešli smo 50000 pregleda od 21.11.2011. | Za Bolji Rovinj

 21. Pingback: Pet godina postojanja profila Za Bolji Rovinj | Za Bolji Rovinj

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: