Pitam gradonačelnika. Bojite li se svojih sugrađana. (Drugo pitanje)

Godinama smo svjedoci emisije gradske minute emitirane četvrtkom na BIVŠEM radio Rovinju, pa gradskom radiju i na kraju radiju Soundset Istra.
U emisiji redovno kao gosti budu gradski čelnici kao i predstavnici svih ustanova i poduzeća kojima je grad vlasnik ili osnivač.
Tom prilikom uredno slušamo hvalospjeve rovinjskom gradonačelniku i rovinjskoj vlasti. To su uglavnom stereotipi koji se ponavljaju godinama a počinju spominjanjem svjetske krize, promjenom poreznih zakona RH, a završavaju velikim uspjesima grada i gradske vlasti.

Pitam gradonačelnika.

Gradonačelniče, BOJITE LI SE VI SVOJIH GRAĐANA I NJIHOVIH PITANJA?

Zašto u emisijama gradske minute čije emitiranje grad Rovinj plaća proračunskim novcem odnosno novcem građana, nije omogućeno istim tim građanima sudjelovanje na način da direktno u eter postavljaju pitanja i komentiraju odgovore na ta ista pitanja, te daju prijedloge.

Čini mi se da je jedini koji je to jednom napravio bio Marko Paliaga.

Priča da se pitanja mogu postaviti SMS-om ili meilom je obična floskula jer se na taj način pitanja mogu selekcionirati.

Također su pažljivi slušatelji tijekom emisija mogli čuti kako voditeljica pokušava poneki puta isprovocirati neku temu a sa druge starne se osjeti da bi ona pitala puno više i drugačije da pitanja i tijek emisije nisu unaprijed definirani.

Isto tako prilikom gostovanja ravnatelja gradske knjižnice i ravnateljice gimnazije moglo se naslutiti i osjetiti suzdržanost u izjavama i odgovorima odnosno kao da žele i mogu reći puno puno više ali iz nekih razloga to ipak neće učiniti.

Treba li građanima rovinja ovakva radijska emisija ili je ona sredstvo u rukama gradske vlasti plaćena novcem građana, koja se koristi za stvaranje osjećaja da je Rovinj grad bez problema bez korupcije bez nepotizma a po sistemu da tri puta izrečena laž postaje istina.

Za bolji Rovinj, 02.10.2012.

5 Responses to Pitam gradonačelnika. Bojite li se svojih sugrađana. (Drugo pitanje)

 1. Anonimno says:

  A i ti si naivan kao da si iz Hlebina. 🙂 Pa normalno da gradonačelnika i pročelinke ne smiješ pitati sve što želiš, kako ni ti tako ni novinari. Na njih se vrši pritisak, dogovaraju se pitanja, u tiskana izdanja ne smiješ sve pisati bez da odobre…volio bi da Aldo Pokrajac iskreno i otvoreno kaže koliki se pritisak na njega vrši.
  Baš oni imaju muda odgovarati na pitanja vezane uz probleme…imaju oni svoju radio emisiju i svoj (IDS-ov) bilten GLas Istre u kojima pišu hvalospjeve. Tko samo Glas Istre čita i ne izlazi vani, mislio bi da živi Singapuru koliko je sve bajno i krasno sređeno.

 2. Anonimno says:

  Mislim svi koji dobro znaju Marka Paliagu poznaju njegov stav koji je pun prezira prema staroj gardi iz idsa sa trga maršala tita. On je namjerno dozvolio pitanja u eteru jer je htio dati do znanja starijima da je on novi pretedent za gradonačelnika i da im je vrijeme da se maknu sa puta njegovim ambicijama.

  Što se tiče emisija četvrtkom plaćenih od poreznih obveznika u najmanju ruku bi se trebalo dopustiti javnosti sudjelovanje u eteru. Ipak su građani Rovinja platili lokalnu promidžbu nesbosobnih ideseovaca gdje ovakva njihova samopromocija ide pod ruku Goebbelsovim prijeratnim manipulacijama javnosti.
  Ali toliko su zaslijepljeni svojim tupilom da nisu svjesni da je car odavno gol.
  Molim radio Rovinj da napravi nešto čestito za svoje sugrađane i obogati samopromociju Idsovaca četvrtkom javljanjem u eter svih zainteresiranih za diskusiju sa onima koji su plaćeni iz naših džepova!!

  • Anonimno says:

   Koja stara garda? Paliga i Begić su ko žlica i guzica. A zna se da je Begić taj koji drma gradom.
   On ima ambicije, ali ne može ostvariti te ambicije bez podrške te stare garde. On će biti samo Begićeva marioneta.

 3. Anonimno says:

  a kako će odgovorit pa tek je savladao osnove digitrona di je njemu internet dalekoooo

 4. Pingback: Pet godina postojanja profila Za Bolji Rovinj | Za Bolji Rovinj

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: