Gradonačelniče Sponza, ili nemate pojma , ili svjesno obmanjujete (lažete) građane Rovinja.

Na objavi svoje kandidature za gradonačelnika Rovinja (4 mandat) i u emisiji na radiju Soundset Istra, gradonačelnik Sponza je iz neznanja ili namjerno obmanjuje građane grada Rovinja.

Među mnogim stvarima iznesenim (upakiranim) tako da izgledaju kao isključiva zasluga gradonačelnika i IDS-a, očito je neznanje , ili  manipulacija (siguran sam u to) kojom se tvrdi da je  72 posto građana Rovinja na proteklim lokalnim izborima glasalo za Sponzu.

Prava istina je drugačija.

GRADONAČELNIK GRADA ROVINJA

(prvi krug izbora)

Ukupno birača: 14.452

Glasovalo birača: 6.999,  48,43%

Važećih listića: 6.896,  98,58%

Nevažećih listića: 99 ,  1,42%

Pojedini kandidati dobili su sljedeći broj glasova:

1. GIOVANNI SPONZA                                                            5.031 glasova 71,88%

Zamjenik kandidata MARINO BUDICIN

Zamjenik kandidata WILLIAM ULJANIĆ

ISTARSKI DEMOKRATSKI SABOR – IDS

Dakle vidljivo je da je na izbore izašlo 48.43 posto BIRAČA, odnosno 6.999 građana grada Rovinja, dok je građana birača ukupno naravno više odnosno oko 15000.

Za Sponzu je glasalo 5.031 građanin.

Ako uzmemo kao što Sponza kaže da u Rovinju ima oko 15000 građana (BIRAČA) onda je potpuno jasno da 5.031od 15000  nikako ne može biti 72 posto, zato jer je to 33.5 posto. Dakle za Sponzu je glasalo 33.5 posto građana a ne 72 posto kako Sponza tvrdi.

Stoga gradonačelniče Sponza, ispričajte se svojim građanima od kojih je samo 33.5 posto glasalo za Vas i ubuduće govorite istinu.

Očito je zašto se rade ovakve manipulacije, naime „72 posto građana“  izgleda puno pompoznije i upečatljivije od  33 posto građana.

Neosporno je da je Sponza pobijedio na izborima ali je krajnje neumjesno  obmanjivati i potcjenjivati građane grada Rovinja poistovječivanjem  broja birača izašlih na izbore sa brojem građana grada Rovinja.

Najbitnije je to da je Sponza sa svojom ekipom i njihovom vladavinom postigao to da u Rovinju na izbore izlazi manje od 50 posto birača.
Njihov način upravljanja gradom doveo je građane u stanje apolitičke apatije i totalne nezainteresiranosti i razmišljanja kako su tu ništa ne može promijeniti.

Dragi moji sugrađani  dokle god budete tako razmišljali biti će nam sve teže i sve neizvjesnije.

7 Responses to Gradonačelniče Sponza, ili nemate pojma , ili svjesno obmanjujete (lažete) građane Rovinja.

 1. Anonimno says:

  hebate ovaj je ko mubarak cijeli život bi vladao šta nema nekog ograničenja broja mandata ili moramo tu teleću facu gledat još 4 godine

  • jušto tako says:

   mislim da je u ovoj prići izgled najmanje bitan i da priću nebi trebalo spuštati na tu razinu. Čini se da želi postati Hrvatski gradonačelnik sa najviše mandata. Ja sam očekivao da če se kandidirati za župana a Paliaga za gradonačelnika ali očito da veliki NINO ne misli da su to zaslužili ili da nisu dovoljno sposobni . :))

 2. Anonimno says:

  meni je isto istih faca već dosta. trebalo bi ograničiti broj mandata, kako za gradonačelnika tako i za stranku. Mi u Rovinju trebamo promjene!!!

 3. Anonimno says:

  Nikad se ne govori u takvim terminima, već je što se izbora tiče, uvijek jasno da se govori upravo o biračima.
  Što se tih izbora tiče, gospodin Sponza može naglašavati tu činjenicu, i svatko s imalo pameti zna o čemu se radi, pošto je kristalno jasno da odaziv sigurno nije 100 postotan.
  A inače, to se naglašava jer je u Hrvatskoj na općoj razini odaziv 50ak posto, a iz te se premise izvodi da je gradonačelnik Sponza dobio jednu od najvećih (ili najveću – ne sjećam se više točno) podršku građana.
  Osobno smatram da je dobro poticati građane na politički aktivizam, da ove godine ipak pokažu što žele a ne da poslije na svakojakim mjestima mogu čitati/slušati o tome kako im ne valja a na dan izbora sjede na kavi jer im je teško pokazati osobnu iskaznicu i zaokružiti broj.

 4. Pingback: Novi uspjeh bloga Za Bolji Rovinj. Prešli smo 50000 pregleda od 21.11.2011. | Za Bolji Rovinj

 5. Pingback: Pet godina postojanja profila Za Bolji Rovinj | Za Bolji Rovinj

 6. Pingback: ERUPCIJA PRODAJE POLJOP. ZEMLJIŠTA KAO PARCELE ZA ODMOR | Za Bolji Rovinj

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: