Swingeri na punti “SODOMA I GOMORA” a Unknown festival “”DOBRA ZARADA””

Definitivno je u sezoni 2013 rovinjska top tema bila punta i SWINGERI.

Izuzetno predanim radom i koordiniranim akcijama Sponze (grada rovinja) Maistre i Valate uspjelo se SWINGERE uglavnom otjerati sa punte.
Brojne izjave gradskih čelnika direktorice turističke zajednice i gradske glasnogovornice ne treba ponavljati svima su poznate. Sve se svode na isto SWINGERI su nemoralni i samim time nepoželjni u Rovinju.

S druge strane imamo UNKNOWN festival i sve ono što on donosi sa sobom a osnovni cilj mu je ZARADA,
Festival koji se organizira u gradu koji se MASTER PLANOM definira kao grad romantike.
Nije to prvi a niti zadnji festival takvog tipa prošlih i budućih godina.

unknown_DROGA
http://www.tportal.hr/vijesti/crnakronika/286125/Na-Unknown-festivalu-pronadena-droga-za-silovanje.html

Nitko iz grada od svih onih ćudorednih i samosvjesnih se niti jednom rjeći ne ograđuje od takovih događanja. Dapače Danas 19.09.2013. svi na gradskom trgu jedu tortu i kolače povodom 3.000.000 milijuna noćenja ostvarenih u 2013 među kojima je zacijelo i nekoliko tisuća noćenja sa UNKNOWN festivala.

Nitko se niti neće javiti niti komentirati niti požaliti jer od UNKNOWN festivala svi imaju koristi. Na kraju krajeva bez tih nekoliko tisuća gostiju puta broj noćenja, bi puno kasnije a možda i ne bi dosegli 3.000.000. noćenja.
To si Sponza (grad Rovinj) i Maistra ne mogu dozvoliti.

Postoji li ovdje moralna dvoličnost i jasan utjecaj kapitala i politike?

11 Responses to Swingeri na punti “SODOMA I GOMORA” a Unknown festival “”DOBRA ZARADA””

 1. Anonimno says:

  možda nekima broj noćenja znači nešto “veliko”, no meni ne znači ništa. Treba prikazati prihode i rashode (koji su u našoj zemlji izuzetno visoki) i onda vidjeti imamo li uspješnu sezonu.
  Dokle god se brojni visoko kategorizirani kapaciteti u određenim periodima tijekom godine, daju u bescjenje, tada ne možemo govoriti o “uspješnosti”.
  UNKNOWN festival po meni nije nešto što treba Rovinju, već po meni “hvatanje za slamku”. Rovinj treba dignuti na jedan kvalitetniji nivo, a podlogu (prekrasan grad), već ima.
  No… na žalost, bojim se, sve ide krivim smjerom….

 2. Dina says:

  Žalosno je ali istinito da je u ovom gradu još najbitniji broj gostiju koji su pohodili grad, baš kako se zbrajalo za vrijeme yuge, a to koja nam je kategorija gostiju stigla i koliki je financijski efekat…to nema veze.

 3. Anonimno says:

  žalosno je to da građani Rovinja ne kuže da ih Sponza žedne preko vode povlači svih ovih godina i time stavlja u drugi plan svoju nesposobnost i gospodarsku neučinkovitost gradske uprave

 4. Anonimno says:

  ćia sponza ćudoređe uvodi……a stvarno se javio pravi!!!!

 5. Jofe says:

  Ma cakaj malo? Ma kega su to capali da dila, hrvata ili engleza!!! Kakove pak sad ima veze sponza sa festivalom kao i sam grad!?! Dina, a ti si kao neki strucnjak za turizam, imas forsi nike veze s time, mislim prihode ud tzv kategoriju gostiju. Kategorija gostiju nima veze sa potrosnjom pojedinaca, to je individua sama za sebe, svatko se ponasa i trosi onoliko kuliko ima ili ce. Ovi ca su bili tzv gosti na ten koncertu su ipak dobri potrosaci, kuliko sam dozna svi su zaradili, posebno okolni nakupci i prekupci 🙂 pa taksisti koji su cekali kao lesinari u stvari preselili taxi stanicu na kruzni tok amarina 🙂 Zaradile su ustarije i konzum butige u blizini, brodovi koji gredu za rovinj iz valdalisa i da ne nabrajam.

  • Anonimno says:

   nitko ne spori da se ovim festivalom zaradilo, ali pitanje je da li taj festival treba Rovinju? Ako se Rovinj promovira kao destinacija visoke kvalitete i teži brojnim zvjezdicama, onda to svakako nije festival koji tome pridonosi… Osim toga zar se on ne promovira kao grad romantike!?
   Svakome je jasno da kvaliteta i konstantno isticanje velikog broja noćenja, nisu nešto što ide jedno uz drugo… tako da svakako smatram da se sam smjer naših vladajućih mora malo bolje definirati… ali onda da se barem ne zavaravamo nekom kvalitetom ili romantikom, već istaknimo kao bitno masovnost i zaradu, uz naravno nezaobilaznu degradaciju prostora…

   • Jofe says:

    Pa i je romanticni pogled sa amarina na rovinj 🙂 Konkretno ti mladi gosti su se nauzivali romantike i lijepog pejzaza sto je je 🙂

 6. Jofe says:

  Bez uvrede? Daljnja diskusija mi je suvisna!?! Postali smo goli interes, brojke, to je realnost, a sve ostalo je farsa, tko razumije tko ne.

 7. Jofe says:

  Za ne verovati!?! Nieadan se ne usudi komentirat na sve to? Osim tega “anonimca”!?! Prazni ste svi skupa!?! Prazni i brizni??????????????

 8. anonimni says:

  Kad nema nista ne valja, kad se nešto napravi iopet ne valja..čudni smo mi ljudi rovinjci

 9. Pingback: Pet godina postojanja profila Za Bolji Rovinj | Za Bolji Rovinj

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: