NOVA POGREŠKA ILI JOŠ JEDNA SMICALICA UPRAVE GRADA ROVINJA

Nevjerojatnim i zanimljivim događanjima sa natječajima  gradu Rovinju nikad kraja…..

Nakon objave natječaja sa unaprijed poznatim zakupcima i u dane praznika ,

https://zaboljirovinj.wordpress.com/2016/06/22/grad-rovinj-nastavlja-sa-praksom-objave-natjecaja-u-dane-praznika-i-sto-je-jos-vaznije-za-unaprijed-poznate-zakupnike-prostora/

https://zaboljirovinj.wordpress.com/2016/06/29/u-rovinju-nema-nepotizma-i-namijestanja-natjecaja/

grad Rovinj je sada u najkračem mogućem roku objavo ponovljeni natječaj za prodaju nekretnina u Bolničkom naselju i na Salteriji.
Znači li to da se na prvi natječaj nitko nije javio? Naime na stranicama grada Rovinja nigdje nema obavijesti da bi taj natječaj bio proglašen nevažećim,

Tko zna što se dogodilo……

Screenshot_5

Zanimljivo je da su cijene nekretnina porasle a još je zanimljivije da su novom natječaju našlo još dvije  nekretnine koja se u naslovu natječaja ne spominju a kojih u pprošlom natječaju nije bilo.

10070stala331

Ovdje je posebno zanimljiva nekretnina označena kao 10070/4.

Radi se o nekretnini koja je godinama bila označena kao javno dobro cesta, a u naravi je to prolaz kroz marinu koji se  proteže kroz terase hotela park i započinje kafe barom Šturago a završava kod konzuma otprilike.

Screenshot_10

Vjerojatno se radi o tome da je toj parceli promijenjena namjena iz javnog dobra, cesta, u dvorište, kako bi se moga prodati Maistri a u svrhu buduče izgradnje novog hotela Park.

Također je zanimljivo da je na toj parceli godinama vođen sudski spor oko vlasništva koji je u vrlo kratkom roku riješen odustajanjem jedne od stranaka u sporu a vjerojatno sa svrhom kako bi se što lakše i brže promijenila namjena parcele i omogučila njena prodaja..

Screenshot_2

Screenshot_3

Screenshot_4

Screenshot_7Screenshot_9

Inaće prodajna cijena po kvadratu je otprilike ista kao i cijena po kojoj se prodaju građevinske parcele na Salteriji.

Ovakvih brznskih promjena namjena parcela bilo je i u prošlosti a jedna od najpoznatijih je bila promjena manjene javnog dobra za potrebe investitora Valalta.

 

 

11 Responses to NOVA POGREŠKA ILI JOŠ JEDNA SMICALICA UPRAVE GRADA ROVINJA

 1. BUdicin maher zvani 10% says:

  SPONZA SE SPREMA U PENZIJU GRABI DI STIGNE

 2. Anonimno says:

  Vjerojatno nije bilo ponuda na prvom natjecaju, ne vidim nista sporno u brzom ponavljanju natjecaja, dapace, treba prodavati dok trziste “radi”, a cijene su korigirane zbog promjene srednjeg tecaja HNB-a.
  Pohvalno je da se po brzom postupku rjesava zemljiste za tako veliku investiciju kao sto je hotel Park, ali mi nije logicna cijena tog zemljista za potrebe hotela od 160€/m2 dok je parcela sa neuglednim okolnim sadrzajem u bolnickom naselju 360€/m2!?
  Bilo bi zanimljivo doznati tko je to procijenio i ako je ista osoba trebalo bi traziti reviziju procjene jer nema trzisne ni vrijednosne logike….

 3. Anonimno says:

  Boro se zapio ovih dana pa mu izletilo da je Lisac vlasnik Boe gradonačelniku Sponzi na ruke dao 75000€ za otvaranje BOE ovu subotu 16.7.2016

 4. e sada mi je jasno zasto su mi uzeli prostor , Branka Blitva ovdje neka vam je za cast i u slast samo 75,000 eura koja sramota

 5. Pingback: KAZNENA PRIJAVA PROTIV GRADONAČELNIKA SPONZE | Za Bolji Rovinj

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: