HOTEL ROVINJ…PO SI PIŠ AVANJE PEPELOM, yes ids!

TRENDOVI SU SE PROMIJENILI………

Prenosimo tekst …..

Igor Franković 26 Ožujak 2023

Jedna od nepresušnih tema o kojoj se razgovara u Rovinju jest obnova bivšeg hotela Rovinj koji se nalazi u srcu starogradske jezgre, odnosno iznad plaže Monte u ulici Sveti Križ.

Riječ je o građevini na atraktivnom zemljištu tik uz more, kojeg je davne 2001. godine ‘izgubila’ tvrtka Rovinj turist, a tadašnja ju je Nova banka prodala povratniku iz Australije, Johnu Brajkoviću.

Usprkos Brajkovićevim željama i htijenjima da rekonstruira i obnovi objekt, do toga nikad nije došlo, a već započeti radovi bez dozvola poput rušenja kamenog zida između objekta i šetnice, su obustavljeni.

Kao rezultat radova bez važeće građevinske dozvole ostao je srušen zid s pogledom na ruševinu koja je bila prekrivena povećim reklamnim posterom.

U posljednjih 20-ak godina puno je bilo razgovora na tu temu, kao i glasnog negodovanja građana, ali do danas ništa nije učinjeno, osim što je prije točno dvije godine krenulo čišćenje spomenutog područja.

No, kako doznajemo od gradonačelnika Rovinja, Marka Paliage, na projektu hotela Rovinj aktivno se radi.

”U ponedjeljak imamo sastanak u Ministarstvu kulture da pokušamo naći, po deseti put, nekakvu bolju varijantu za njegovu realizaciju i da na neki način zastupamo ideju da ona varijanta koja je bila predložena, nije više aktualna već je teško izvediva, funkcionalna i teško izgradiva.

Trendovi su se promijenili 

Vjerujem da ćemo s investitorom naći zajednički jezik da zapravo napravimo puno bolje i prihvatljivije rješenje koje će se bolje uklopiti u starogradsku jezgru.”

Paliaga je kazao kako su se trendovi od 2006. godine promijenili. ”Potrebno je prilagoditi funkcionalnost objekta njegovom arhitektonsku izgledu i utjecaju na izgled cijele povijesne jezgre i to je nešto što nas najviše zanima.

Zahtjevnost gradilišta je izrazito velika i tu će trebati pronaći određenu tehnologiju i materijale koji će to omogućiti da se u kraćem roku izvede” poručio je gradonačelnik Paliaga.


Što smo o hotelu pisali kao i tekst inicijative za hotel Rovinj pogledajte ovdje:

https://zaboljirovinj.wordpress.com/2019/01/02/hotel-rovinj/

Komentare prepuštamo Vama….

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: