Nevjerojatna priča iz Rovinja. Kompletno restauriran brod, uz pomoć Evropskih novaca, stoji na suhom već skoro godinu dana i propada….

Barka je sagrađena u Rovinju i svoj životni vijek je provela u Rovinju.

Nevjerojatno je da je sukob Lučke uprave na čelu da Donaldom Schiozzi i vlasnika barke Sandra Quarantotta rezultirao propadanjem temeljito restaurirane uređene i opremljene barke.

Barka je sredstvo u obrtu i koristi se za ribolov i turizam.

Ne ulazim u bit sukoba ali mišljenja sam da se nije smjelo dopustiti da barka propadne.

Na žalost lučka uprava Rovinj ima još sudskih sporova koji su u tijeku. Neke je uspjela riješiti zahvaljujući vrlo zanimljivih nagodbi (Hrvatske Šume) a mnogi se vuku po sudovima već puno godina.

Neki su od sporova vezani upravo za dodjelu vezova u lukama u nadležnosti lučke uprave Rovinj.

Zanimljivo najmanje 5 zaposlenika je otišlo iz Lučke uprave u zadnje vrijeme. Sve teže nalaze sezonske radnike zbog zahtjevnih uvjeta rada i malih plaća. Situacija nije dobra….

https://www.istrain.hr/index.php/istrain-arhiva/32830-rovinjskom-ribaru-zaplijenili-brod-quarantotto-odvukli-su-je-sa-zastitarima-drugi-tvrde-ostavljao-ju-je-posvuda

https://www.istrain.hr/index.php/istrain-arhiva/32899-epilog-price-o-zaplijeni-broda-u-rovinju-ribar-verbalno-napao-djelatnike-lucke-uprave-i-ronioce-intervenirala-i-policija

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: