Bravo Monfiorenzo

Nekako se nadovezuje na tekst „sretni blagdani… ali novaca nema…..“ i to samo u pozitivnom djelu .

Naime građani Monfiorenza (naselje u Rovinju) odlučili su svojim najmlađima pokloniti poseban Božić.
Monfiorenzo je inače poznat kao naselje koje je odlično organizirano u smislu suradnje svih građana koji tamo žive.
Godinama imaju proljetne akcije uređenja svg naselja i napredak i koristi takvih akcija su vrlo vidljivi.
Tako su zahvaljujući svom radu i pomoći grada Rovinja uspjeli napraviti prvo malo dječje igralište a potom i malo sportsko igralište za košarku. Također su u nekoliko navrata uređivali ulaze u svoje naselje i t se redovno održava i stalno uljepšava i dorađuje.
Ove godine odlučili su se za nešto više i nešto novo.
Koliko sam čuo inicijativa je krenula od toga da su građani Monfiorenza prije puno godina organizirali dolazak Djeda Mraza za svoje mališane, te su odlučili napraviti isto za svoje mališane. Tako su organizirali prikupljanje novaca za pakete, akciju pripreme kolača, zamatanje i dekoriranje paketa i organizaciju prijevoza za Djeda Mraza. Postajala je čak inicijativa da se dovede i turistički vlakić koji bi mališane provezao naseljem ili ih čak odveo do grada i nazad. Na žalost zbog organizacijskih problema vlakić nisu uspjeli dobiti.
U hvale i poštovanja vrijednoj akciji koju su sami organizirali razveselili su oko 35 djece i mališana koji žive na Monfiorenzu.

Svaka Vam čast i čestitam.

Razmišljam zašto nije tako i u drugim naseljima grada Rovinja. Znam da Gripole također imaju tradiciju organiziranja proljetnih radnih akcija čišćenja i uređenja naselja. Čini mi se da se i u nasaljima oko Borika organizira nešto slično.
Što je sa ostalim dijelovima grada.

Da li su možda prevelika, nedostaje inicijative ili možda entuzijasta koji bi sve pokrenuli, ne znam ali sam siguran da nam takvih događanja fali i da su korisna i poželjna.
Previše smo se otuđili i zatvorili pred televizije i računala, ne znamo više niti tko nam u naselju živi i što se događa.
Nekada nije bilo tako i sa sjetom se prisjećam tih nekih starih ali boljih i ljepših vremena.

Svijetli primjeri poput Monfiorenza daju nadu da postoje ljudi koji cijene i poštuju stare tradicije i običaje i zajedništvo sredine u kojoj žive.
Još jednom čestitam.
Komentari su dobrodošli i anonimni i također molim ako netko ima neku sliku sa ovog događaja neka šalje na za.bolji.rovinj@gmail.com.

6 Responses to Bravo Monfiorenzo

 1. Monfiorenzo says:

  Monfiorenzo ima tradiciju radnih akcija u proljece vec 25. godina….. a pred vise od 20 godina i moji starci su imali djeda mraza 🙂 oni su i priredbe radili, ove godine se odlucila obnovit i ta tradicija….
  također, u radnim akcijama smo ocistili prilaze monfiorenzu te sumu kod kamenoloma i danasnjeg igralista, te posadili lipe i masline…. ali najbitinije od svega je to da se svi skupa druzimo i da smo slozni i usput napravimo dobro za monfiorenzo i malo se proveselimo 🙂
  Pozdrav!
  Ponosni mjestani Monfiorenza

 2. Anonimno says:

  na žalost slika nema ne znam gdje su zapele 😦

 3. za bolji rovinj says:

  na zalost ali slika nema 😦

 4. Pingback: Pet godina postojanja profila Za Bolji Rovinj | Za Bolji Rovinj

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: